• Tips til maling af vinduer – sådan maler du dine vinduer

    Trænger dine vinduer til en kærlig hånd? Vinduer skal males, hvis du vil forlænge deres levetid. Her kan du blive klogere på, hvordan du selv svinger penslen og giver dine vinduer nyt liv med en omgang maling.

Hvor ofte bør jeg male vinduer?

Det er vigtigt jævnligt at prioritere maling af træværk på dine vinduer for at forlænge deres levetid. Hvis vinduerne ikke bliver malet, vil det bare træ suge fugt og med tiden rådne.

Blot en enkelt revne er nok til at få nedbrydningen til at gå i gang, og derfor kan det betale sig at udføre malerarbejdet grundigt.

En god tommelfingerregel er at gå sine vinduer igennem én gang om året for at kunne tage eventuelle problemer og skader i opløbet, så vinduerne ikke går i stykker.

Hvordan gør jeg vinduerne klar?

Det er vigtigt at gøre forarbejdet til at male vinduer grundigt. Først og fremmest skal du vaske vinduet ned i grundrens. Dernæst skal du slibe eller skrabe det løse maling af, og sidst men ikke mindst skal du give de bare pletter en god grunder.

Hvis du ikke er grundig i dit forarbejde, vil der hurtigt komme afskalninger igen på dine vinduer.

Hvordan maler jeg vinduerne?

Inden du starter med at male dine vinduer, skal du finde den rette maling. I farvehandlen kan du vælge mellem oliebaseret alkydmaling, vandbaseret plastmaling eller en blanding mellem de to.
At bruge den ene eller den type maling handler om præferencer. Dog er det vigtigt, at malingen er i god kvalitet, og det samme gælder penslerne. En billig pensel lægger malingen ujævnt, og en maling i dårlig kvalitet holder ikke længe.
Det kan betale sig at få grundig vejledning i valg af maling og pensler, inden du selv begiver dig ud i at male dine vinduer.

Når du endelig går i gang med at male dine vinduer, skal du sætte nogle dage af til projektet. Det er derfor vigtigt, at du tjekker vejrudsigten, da kraftig blæst og regn kan forsinke arbejdet. Det perfekte vejr at male i er let overskyet med en temperatur på 15-20 grader samt svag vind.

Sådan maler du vinduer trin for trin:

  1. Start med at rense vinduets karm og ramme i grundrens for at fjerne fedt og snavs. Husk at skylle grundigt efter med vand for at fjerne sæberester.

  2. Vurder herefter i hvilken grad træværket trænger til maling. Hvis der kun er brug for en opfriskning, kan du nøjes med at slibe det med sandpapir korn 120/150. Du skal ikke slibe malingen af men blot mattere overfladen. Hvis træet derimod trænger og har løse flager af maling, skal du skrabe flagerne af. Herefter kan du slibe overgangene mellem træ og maling med kraftigt korn 80 sandpapir.

  3. Dernæst skal du grunde det bare træ med grundingsolie, som tørrer til dagen efter.

  4. De bare pletter skal nu males med vinduesmaling. Giv dem gerne et par gange, så overgangene mellem det blotlagte træ og det gamle maling bliver mindre synligt.

  5. Til sidst skal du male hele vinduesrammen og karmen med malingen. Husk at følge tørreanvisningerne på emballagen. Hvis malingen ikke dækker i første omgang, kan du mellemslibe let med sandpapir, før du maler igen.

Få hjælp til at få malet dine vinduer

Ønsker du hjælp eller rådgivning fra en professionel maler i Nordsjælland? Tøv ikke med at kontakte Rudersdalmaleren.
Vi står både klar til at hjælpe dig med maling, farver, udstyr samt andet materiale og kommer gerne ud til en besigtigelse, inden vi giver et uforpligtende tilbud.

Kontakt os på 45 82 08 52 for at høre nærmere eller skriv til os på info@rudersdalmaleren.dk.